MwgeldOudere mensen wonen langer thuis en kunnen daardoor afhankelijk worden van anderen. Dit kan zijn voor huishoudelijke taken, maar ook voor hun financiële administratie. Helaas kan het zo zijn dat van deze afhankelijkheid misbruik wordt gemaakt. Bijvoorbeeld bij het pinnen, of bij internetbankieren. Dit kan gebeuren door familie, maar ook door mantelzorgers, of zorgverleners, of zelfs door iemand met criminele motieven.

Voor een groot aantal organisaties in Sliedrecht is dit aanleiding geweest om te komen tot oprichting van de Lokale Alliantie “Veilig Financieel Ouder Worden in Sliedrecht”. Het doel van de lokale alliantie is om financiële uitbuiting van ouderen tegen te gaan. De handen worden ineen geslagen om ouderen bewust te maken van de risico’s en om de ouderen te helpen hun zaken zó te regelen dat de kans op financieel misbruik afneemt.

Op maandagmiddag 24 juni a.s. vindt de Startbijeenkomst van de Lokale Alliantie plaats. Professionals en vrijwilligers die met ouderen te maken hebben worden van harte uitgenodigd deze bijeenkomst bij te wonen. Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Het doel van de bijeenkomst is voorlichting te geven, kennis en ervaringen met elkaar te delen en de samenwerking op lokaal gebied te zoeken ter voorkoming van financiële uitbuiting. Een aantal organisaties zal een presentatie verzorgen. Daarnaast zal de routekaart “Hoe te handelen bij signalen van financieel misbruik” voor Sliedrecht worden gepresenteerd.

Bijeenkomst: Start Lokale Alliantie “Veilig Financieel Ouder Worden in Sliedrecht”

Datum: Maandagmiddag 24 juni 2019 van 15.00 uur – 17.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur)

Locatie: Rabobank Sliedrecht, Bonkelaarplein 25, 3363 EL Sliedrecht

Aanmelding voor deze bijeenkomst graag uiterlijk 10 juni a.s. via : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.