manenjeugdVanmorgen was ik bij het kennismakingsgesprek van twee buurtgenoten die elkaar daarvoor nog niet kenden. Sinds een aantal weken ben ik in de wijk actief met interviews naar de wensen en behoeften van mensen op het gebied van Burenhulp. Daarbij stel ik altijd de vragen; doet u zelf al aan Burenhulp of kunt u of wilt u zelf nog iets betekenen op het gebied van Burenhulp? Inmiddels heb ik een aantal mensen die graag iets zouden willen doen, maar nog niet zo goed weten wie er bij hen in de buurt (welke) hulp zoekt. En daarbij help ik graag.

Twee weken geleden maakte ik tijdens één van de interviews in de wijk kennis met een jonge vrouw die graag iets wil betekenen voor mensen in haar eigen buurt. In dezelfde week kreeg ik een verzoek van een alleenstaande, oudere man die graag naar buiten wil om bijvoorbeeld te fotograferen met zijn IPad en daarna de foto’s digitaal wil verwerken. Hij zoekt daarom iemand in de buurt die verstand heeft van de digitale verwerking en hem hierbij kan helpen. Zelf heeft hij alleen een netwerk van leeftijdsgenoten (meneer is bijna 80 jaar). Ik heb deze twee buurtgenoten vanmorgen aan elkaar voorgesteld. En ik zag dat het wel goed zit tussen deze twee buurtgenoten. Binnen drie minuten was er een ‘klik’ en waren zij aan het kletsen alsof ze elkaar al jaren kenden. Het bijzondere is ook dat de twee buurtgenoten maar liefst bijna 50 jaar schelen in leeftijd. Het was een mooi moment en ik bedacht me later dat zij elkaar wellicht nooit hadden leren kennen als ik ze niet aan elkaar had voorgesteld.

Graag zou ik meer mensen op weg helpen die hulp nodig hebben of hulp willen geven in hun eigen Buurt. Ik zie dat er in Sliedrecht al best veel aan Burenhulp gedaan wordt. Vaak beperkt deze hulp zich tot de directe, naaste buren of mensen die zij kennen. Maar ik zie ook dat er weinig bekend is over de behoefte en/of wensen van andere buurtgenoten die net een paar deuren verder of soms net om de hoek wonen. Wilt u ook iets betekenen voor iemand bij u uit de buurt? Of heeft u een vraag of wens? Laat het mij dan weten. Dan kan ik of één van mijn collega’s u misschien in contact brengen met een (nieuwe) Buur. Dat doen we graag! U kunt contact met mij opnemen via het Bonkelaarhuis op telefoonnummer 0184- 420539 (Stichting Welzijnswerk Sliedrecht). U kunt mij ook mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..