De medewerkers van het Mantelzorgpunt waren op dinsdag 29 januari 2019 aanwezig zijn bij Koffie met... in de Bibliotheek AanZet van 10.30-12.00 uur.

U kunt bij het Mantelzorgpunt terecht voor:

antwoord op uw vragen over aanbod van hulp, ondersteuning, zorg, wet- en regelgeving. Wij helpen u bij het maken keuzes, het vinden van oplossingen en het zoeken naar de juiste ondersteuning.

Mantelzorgpunt
Zorgt u voor een kind, broer, zus, partner, ouder, vriend en/of buurman met een ziekte, beperking en/of verslaving? Dan bent u mantelzorger. En ook al voelt het misschien niet zo, weet dan dat er ondersteuning en blijk van waardering voor u beschikbaar is.

U kunt bij ons terecht voor:

  • Individuele ondersteuning gericht op informatie en advies: hoe combineer ik de zorg met mijn andere verplichtingen en bezigheden, hoe kan ik (administratief) ontlast worden en op welke regelingen heb ik recht? Wie kan de zorg tijdelijk van mij overnemen? Uiteraard kunt u ook gewoon terecht voor een luisterend oor.
  • Groepsactiviteiten zoals (ontspannende)workshops, informatiebijeenkomsten en lotgenotengroepen. Denkt u bijvoorbeeld aan elke eerste maandag van de maand een Alzheimer café met informatieve sprekers en deskundigheden op het gebied van dementie of de training in Balans.

Waarom registeren?
Indien u zich registreert als mantelzorger wordt u op de hoogte gehouden van het aanbod, leuke activiteiten en wordt u op de Dag van de Mantelzorg eens goed in het zonnetje gezet. Ook biedt de Gemeente de geregistreerde mantelzorgers eind van het jaar weer een attentie aan en kunt u aanspraak maken op de dienstencheques. We spreken namelijk graag onze waardering uit voor alle mensen die klaar staan voor hun naaste en willen ze daar ondersteuning waar nodig, zodat zij hun belangrijke taak kunnen blijven uitvoeren.

Kijk voor meer informatie op www.mantelzorgpuntsliedrecht.nl. Daar vindt u de meest recente informatie. U kunt ook altijd even binnenlopen in het Bonkelaarhuis waar het Mantelzorgpunt gevestigd is en uiteraard telefonisch of per mail contact opnemen.

Koffiemet29012019