Alzheimer Nederland afdeling Sliedrecht biedt iedere maandagavond een Alzheimercafé.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden en vrienden, maar ook voor vrijwilligers, professionals en andere belangstellenden.

Het Alzheimer Café heeft elke eerste maandag van de maand een ander thema met als doel een ieder te informeren over (de vormen van) dementie, de gevolgen ervan voor patiënt en diens naaste, het omgaan met de ziekte en praktische handreikingen. Er is altijd voldoende gelegenheid om met lotgenoten en beroepskrachten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen. Ook zijn er informatiemateriaal en boeken gratis te lenen.

Thema’s van het afgelopen half jaar waren:

  • Communiceren bij dementie
  • Notariszaken
  • Onbegrepen gedrag bij dementie
  • Vergeetachtigheid of is er meer aan de hand
  • Het laatste afscheid goed voorbereid

De avond start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) en vindt plaats in Grand café de Biesbosch, Kerkbuurt 200 in Sliedrecht.

In juli en augustus is er geen Alzheimercafé. De thema's van het Alzheimercafé in 2019 vindt u op de website www.mantelzorgpuntsliedrecht.nl.

Informatie is te verkrijgen via Stichting Welzijnswerk Sliedrecht, telefoonnummer (0184) 420539 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De Alzheimertelefoon is te bereiken via het gratis telefoonnummer (0800) 50 88. Dit telefoonnummer is 24 uur per dag bereikbaar voor hulp bij dementie.

alzheimercafe