Werkbezoek van Mantelzorgpunt Sliedrecht bij het Odensehuis Papendrecht

Suzanne Lankhorst en Jolanda Janmaat van het Mantelzorgpunt Sliedrecht zijn maandag 14 oktober samen met 2 mantelzorgers op werkbezoek geweest bij het Odensehuis in Papendrecht.

Het Odensehuis is een inloop,-informatie-, en ontmoetingscentrum voor mensen met (beginnende) dementie of geheugenklachten, mantelzorgers en hun familie en vrienden. De sfeer was warm en huiselijk op deze mooie locatie. Vrijwilligers zorgen voor een kopje koffie en thee, 1 op 1 aandacht, een luisterend oor en activiteiten op maat. Heeft iemand vroeger veel geschilderd en ligt daar de interesse? Dan wordt er bijvoorbeeld gezorgd voor een schilderdoek en verf.

Het zorgen voor iemand met geheugenklachten is vaak zwaar en intensief. Soms heeft u als mantelzorger tijd voor uzelf nodig. Het Odensehuis biedt ook ondersteuning aan mantelzorgers onder andere in de vorm van lotgenotengroepen. Mantelzorgers delen hun kennis en ervaring in het omgaan met mensen met dementie, ondersteunen elkaar en versterken hun eigen netwerk.

Het Odensehuis is op maandag en donderdag geopend van 10.00 tot 15.00 uur. U kunt binnenlopen voor informatie, een praatje, een kop koffie of thee, mee te lunchen of om deel te nemen aan een activiteit. U vindt het Odensehuis in de P.S. Gerbrandystraat 33 in Papendrecht. Er is geen indicatie of diagnose nodig. Ook inwoners van Sliedrecht zijn van harte welkom bij dit prachtige initiatief.

Voor vragen over mantelzorg kunt u terecht bij het Mantelzorgpunt Sliedrecht, dit is onderdeel van Stichting Welzijnswerk Sliedrecht en gevestigd in het Bonkelaarhuis, Bonkelaarplein 7 in Sliedrecht.

Odensehuis