De Week van de Mantelzorg vindt plaats van 9 t/m 15 november.

Het zorgen voor een naaste kan soms best intensief zijn, zeker in deze coronatijd. Juist nu willen we tegen mantelzorgers zeggen dat we ze waarderen voor hun waardevolle inzet. Helaas kunnen we dat in deze tijd niet doen met fysieke bijeenkomsten. Maar wat doen we dan wel?

alzheimer café maart

Webinar
Op dinsdagavond 10 november van 19.30-21.00 uur geven we in samenwerking met MantelzorgNL de online webinar: Privé, werk en mantelzorg: hoe blijf je in balans.
Werknemers die naast hun werk intensief en/of langdurig voor een naaste zorgen, hebben een grotere kans om overbelast te raken. In deze webinar geven we informatie over wettelijke en bedrijfsspecifieke regelingen, zoals bijvoorbeeld de verschillende verlofregelingen. Bovendien gaan we met elkaar in gesprek over wat je helpt of heeft geholpen om de combinatie werk en mantelzorg goed te kunnen doen. Ook staan we stil bij het voeren van een gesprek met de leidinggevende over mantelzorgtaken en de do’s & don’ts hiervan.
Alle deelnemers ontvangen tevens het nieuwe “Zakboek Mantelzorg & Werk”. Dit zakboek bestaat uit 62 pagina's met informatie over regelgeving en de mogelijkheden om de combinatie van werk en mantelzorg gemakkelijker te maken. Ook treft u informatie aan over hoe u in gesprek kunt gaan met uw leidinggevende en tips om goed in balans te blijven.
Aanmelden kan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kunt u niet deelnemen aan de webinar, maar wilt u wel graag het zakboek ontvangen? Laat het ons dan weten!

Campagne #deeljezorg
De zorg voor een naaste kan grote uitdagingen met zich meebrengen. Daarom is het van belang dat mantelzorgers hun zorg op tijd delen en tijdig hulp vragen als dat nodig is. Via deze campagne laten wij weten dat mantelzorgers bij het Mantelzorgpunt terecht kunnen voor een luisterend oor, persoonlijk advies, vervangende (mantel)zorg, informatieve en ontspannende activiteiten.
Kent u iemand die de zorg voor een naaste heeft? Attendeer degene dan op het Mantelzorgpunt. Zo helpen we elkaar te zorgen voor de ander.

Mantelzorgwaardering
Als blijk van waardering reiken de Gemeente en het Mantelzorgpunt in december een goodiebag met kerstmunten uit aan de geregistreerde mantelzorgers waarbij de zorgvrager in Sliedrecht woont (per adres). Als u geregistreerd bent, hoeft u zich hier niet apart voor aan te melden. Nieuwe mantelzorgers vragen wij dit formulier te downloaden en te mailen. Gezien de coronamaatregelen zullen we de goodiebag met kerstmunten thuis bezorgen. Bent u pas verhuist of twijfelt u of we de juiste adresgegevens hebben? Neem dan even contact met ons op.
Hebt u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met het Mantelzorgpunt.