Op dinsdagmorgen 13 augustus kwam het Dordrechts Museum naar Sliedrecht toe onder het motto ‘Kunst op de koffie’. Stichting Welzijnswerk Sliedrecht organiseerde met hen een workshop in de zomermaanden, juist omdat er dan minder activiteiten zijn.
De vergaderruimte in het Bonkelaarhuis veranderde in mum van tijd in een kunstzinnig en gezellig atelier. Een ezel met kunst van Vincent van Gogh stond prominent in het midden.
Ruim voor tijd druppelden de deelnemers binnen en na allereerst voldaan te hebben aan het onderdeel ‘koffie’, begon de workshop. Onder leiding van workshopleider Larisa startte de groep met een gesprek over het leven van Vincent van Gogh, waarna de deelnemers aan de slag mochten met hun witte vel papier en potlood. Ieder koos een voorbeeld en tekende dit na. Talent was niet nodig, maar was zeker aanwezig. Aan het eind van de workshop werd het eigen werk in een passe partout (een papieren omlijsting) gedaan.
Deelnemers gaven aan het gezellig en leuk te vinden om zo met elkaar en kunst bezig te zijn.
Larisa nodigde iedereen van harte uit om schilderijen van andere kunstenaars in het Dordrechts Museum te komen bekijken. Alleen, maar vooral ook met andere inwoners uit Sliedrecht. Een mooie tip voor deze regenachtige dagen!

kunstkoffie