Vandaag vond de jaarlijkse kerstlunch van Stichting Welzijnswerk Sliedrecht weer plaats, dit keer bij Bij Boertie. Zo’n dertig mensen uit Sliedrecht waren aanwezig en genoten van heerlijke soep, broodjes met allerlei beleg, kroketten en andere lekkernijen.


Rond twaalf uur zat de zaal vol. Elza Hogendoorn, vrijwilligerscoördinator bij Stichting Welzijnswerk Sliedrecht, heette iedereen hartelijk welkom en bedankte ABB Bouwgroep voor het mogelijk maken van de lunch. Drie medewerkers van dat bedrijf waren ook aanwezig en schoven bij verschillende tafels aan.


Leon Boer van Bij Boertie vertelde kort wat over het restaurant en over het buffet. Daarna kon tafel na tafel beginnen met de maaltijd.


Uit verschillende verhalen was te horen dat het leven zomaar kan veranderen na één gebeurtenis. Een val met als gevolg nooit meer goed kunnen lopen, waardoor heel veel dingen niet meer mogelijk zijn. Of het overlijden van een partner, waardoor het zo stil wordt in huis. Dan duurt een dag lang.


Halverwege dachten de deelnemers na over de vraag: ‘Wat maakt u blij?’ Mooi om te zien wat er gebeurt als mensen daar over praten. Er ontstaat zomaar verbinding, herkenning en vooral ook weer een nagenieten.

Foto 1
Aan het einde van de lunch werd duidelijk dat ook zo’n lunch mensen blij maakt. Door de gezelligheid, door het lekkere eten, doordat er gezorgd wordt en aandacht is voor elkaar. Mooi om dat te beleven met elkaar.