Vrijwilligersnetwerkborrel

Op 23 januari 2020 kwamen ruim 160 Sliedrechtse vrijwilligers bij elkaar in Partycentrum De Lockhorst. Gemeente Sliedrecht en Stichting Welzijnswerk Sliedrecht organiseerden een vrijwilligersnetwerkborrel om vrijwilligers te verwennen en in het zonnetje te zetten.


Wethouder Hanny Visser deed de opening en het welkom van het ‘goud’ van onze samenleving. Daarna vertelde het vrijwilligerspunt over alles wat zij kunnen betekenen voor vrijwilligers en organisaties. Elza Hogendoorn, de huidige coördinator, nam de gelegenheid te baat om aan te kondigen dat zij haar taak met ingang van 1 februari 2020 overdraagt aan Deborah Korevaar.


Hierna was het tijd voor de prijsuitreiking. In elke categorie werd de winnaar bekend gemaakt en toegesproken door de wethouder. In de categorie vrijwilliger van het jaar won Arie de Ruiter. Hij is op heel veel plekken met enorme inzet actief, met name voor de kringloopwinkel. Vrijwilligersorganisatie van het jaar is Home Start geworden; een aantal van de vele vrijwilligers kwam naar voren om de prijs in ontvangst te nemen. Als laatste werd de jonge vrijwilliger van het jaar uitgeroepen, een duizendpoot die onder andere in de sportvereniging actief is: Mark van Eijk.


Tijdens de verdere avond was er tijd om elkaar te spreken en daar werd goed gebruik van gemaakt. Waar de één de gelegenheid nam om te netwerken en visitekaartjes uit te wisselen, genoot een ander van de ontmoeting als team. ‘Je ziet elkaar niet zo vaak als team, dus we genieten heel erg van dit soort avonden’, vertelde een vrijwilliger.


Al met al een mooie avond met ontzettend veel vrijwilligers, prachtige vrijwilligersorganisaties en bij elkaar een groep mensen, die heel veel werk verzetten voor de Sliedrechtse samenleving. Inderdaad: het goud van Sliedrecht!