In Sliedrecht is er al enige jaren aandacht voor het thema positieve gezondheid. Eerder werd dat gedaan door de coalitie Kom Erbij. Zij hebben zich samen ingezet tegen de eenzaamheid met onder meer het organiseren van het Kom Erbij Festival. Afgelopen jaar heeft Stichting Welzijnswerk Sliedrecht zich aangesloten bij het drechtstedelijke Netwerk Vitaal en Veerkrachtig met de intentie om het concept van positieve gezondheid als uitgangspunt voor de activiteiten en diensten te nemen.

Wat is dat, positieve gezondheid? Dit is een concept wat is bedacht door de oud-huisarts Machteld Huber tijdens een jarenlange studie. Bij ziekte en gezondheid is er meer van belang dan alleen de lichaamsfuncties. Gezondheid is een samenspel van diverse domeinen: ook mentaal welbevinden, dagelijks functioneren, meedoen, kwaliteit van leven en zingeving spelen een rol.
In het werken met positieve gezondheid gaat het om dat wat iemand zelf wil in plaats van wat een professional bedenkt. Stichting Welzijnswerk Sliedrecht wil in samenwerking met haar netwerkpartners hier verder invulling aan gaan geven.

Maar u kunt zelf ook aan de slag: https://test.mijnpositievegezondheid.nl/login.php.
Voor meer informatie kunt u op de volgende websites terecht:
https://iph.nl/positieve-gezondheid/wat-is-het/
https://www.allesisgezondheid.nl/.

Mocht u niet computervaardig zijn en toch aan de slag willen? In de Bibliotheek AanZet zijn vrijwilligers die u kunnen helpen tijdens de ‘tik en klik’ bijeenkomsten. Tussen 10.15 en 11.15 uur op 1, 8, 15 en 22 februari en 1 maart bent u van harte welkom.positievegezondheid