Eenzaamheid en alleen-zijn is een veel voorkomend fenomeen, ook in Sliedrecht. Tijdens de komende zomerperiode kan dit nog nadrukkelijker naar voren komen. Wat kun je nu zélf doen om dit zoveel mogelijk te voorkomen? Om dit door de betreffende mensen onderling te laten bespreken was door Stichting Welzijnswerk Sliedrecht een voorjaarslunch georganiseerd die mede mogelijk werd gemaakt door ABB Bouwgroep.

Na de ontvangst door de medewerkers ABB Bouwgroep in restaurant 'de Minister' konden 27 mensen deelnemen aan de lunch. Er stonden voor hen een aantal feestelijk gedekte tafels te wachten. Vier 3-dejaars leerlingen van het Griendencollege en hun docent verzorgden de uitstekende lunch die bestond uit: een voorafje met een geitenkaaslolly, tomatensoep; diverse broodjes; een quiche; een crème brulée met koffie na. De deelnemers genoten volop van de uitgebreide lunch.

Elza Hogendoorn, medewerkster van SWS, vroeg de deelnemers intussen met elkaar in gesprek te gaan. Zij daagde hen uit om met behulp van spelmateriaal aan tafelgenoten dingen over zichzelf te vertellen en zij vroeg anderen goed te luisteren en de sprekers te belonen voor hun verhaal. Op die manier ontstond er een uitwisseling van ervaringen. Maar ook kon je, wat misschien nog wel belangrijker was, aandacht vragen voor jezelf en terug geven aan de ander wat gehoord je had. Je kon dus praten maar zeker ook laten merken dat je geluisterd had naar de ander. Zo ontstaat verbinding tussen mensen.

Na twee uur met elkaar te hebben doorgebracht gingen de mensen veelal in meerdere opzichten voldaan huiswaarts. Een aantal van de deelnemers zal ook mogelijk na deze lunch nog profiteren van de gevolgen en dankzij de tips en suggesties van de anderen makkelijker de zomer door kunnen komen.voorjaarslunch