Dinsdag 1 oktober 2019 zijn rond lunchtijd twee collega’s van Stichting Welzijnswerk Sliedrecht op pad gegaan met de deelwafel. Met Kanjers in pakjes van twee in de hand spraken zij voorbijgangers in de Kerkbuurt aan met de vraag: Gaat u erop uit om te delen?

De actie was in het kader van de Kom Erbij Week in Sliedrecht; een week waarin aandacht wordt gevraagd voor eenzaamheid. Met deze actie wilde Stichting Welzijnswerk Sliedrecht aanzetten tot actie. Bij wie kun je op de koffie om de stroopwafel te delen? Wie is er eenzaam in de wijk, straat of familie en zal blij zijn met een bezoek?

 Foto uitdelen

Voorbijgangers zoals mevrouw P. de Uil (op de foto links) reageerden enthousiast bij het ontvangen van de wafel. ‘Mooie actie!’ en ‘Goed idee!’ waren veel gehoorde reacties. Regelmatig werd er op hetzelfde moment al iets in gang gezet en noemde iemand gelijk bij wie ze op de koffie zouden gaan. Heel wat mensen gaven ook aan zelf eenzaam te zijn. Bijvoorbeeld door overlijden van een partner of door alleen te staan in de opvoeding. ‘Er komt niemand meer’, zei een vrouw.

In totaal zijn er 150 stroopwafelspakjes beschikbaar. ‘We hopen dat alle stroopwafels hun weg in Sliedrecht en omgeving vinden’, zegt Elza Hogendoorn (op de foto rechts). ‘En het mooiste is als het niet bij één bezoek blijft!’