Verlies van een partner is een ingrijpende gebeurtenis. De wereld lijkt stil te staan, niets is meer zoals het was. Toch moet of wil je verder met je leven. Weet u even niet hoe, en kunt u wel wat steun gebruiken? Sluit dan vanaf februari 2020 aan bij lotgenotengroep partnerverlies bij het Sociaal Team in Sliedrecht.

Verlies kun je delen
Wie rouwt, doet dat op z’n eigen manier en in z’n eigen tempo. Maar iedereen heeft te maken met verdriet en pijn. De herkenning, erkenning en steun die juist lotgenoten elkaar kunnen geven, helpen stap voor stap de weg vooruit te vinden. De lotgenotengroep wordt begeleid door twee maatschappelijk werkers van het Sociaal Team Sliedrecht.

Praten helpt
Praten met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt kan verhelderend werken. Gedurende acht bijeenkomsten praten we met elkaar over rouw en verlies, zoals over welke gevoelens spelen een belangrijke rol, tegen welke praktische zaken loopt u aan? Hoe kunt u er mee omgaan, welke stappen kunt u bijvoorbeeld zelf zetten om de draad van het leven weer op te pakken?

Aanmelden
Inwoners van Sliedrecht kunnen zich aanmelden bij het Sociaal Team. telefoon: 0184 -420539 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Data bijeenkomsten:
Woensdag 26 februari 2020
Woensdag 4 en 18 maart 2020
Woensdag 8 en 22 april 2020
Woensdag 6, 20 en 27 mei 2020
Tijd: 19:00-20:30 uur
Locatie: Het Bonkelaarhuis, Bonkelaarplein 7 3363 EL Sliedrecht

Voor vragen kunt u terecht bij Linda van der Plas en Leonie van der Linden, maatschappelijk werkers Sociaal Team Sliedrecht. Voorafgaand aan deelname aan de groep, wordt u uitgenodigd voor een individueel gesprek. Aan deelname aan de groep zijn geen kosten verbonden.people 3190628 1920